Kerstlabels

Gepubliceerd op 3 december 2022 om 16:28

Het is weer december en Kerst komt er aan.
Voor wie zijn kerst-presentje een prachtig label wil geven, kan hier een aantal voorbeelden vinden.

Het materiaal dat ik gebruikt heb is het standaard 300 grams multi-media papier. Hiervan heb ik 4 labels geknipt van ongeveer 6 x 11,5 cm. Om zelf een label te maken: je knipt een hoekje af, legt deze (in spiegelbeeld aan de andere hoek) en knipt langs de rand de andere zijde ook af. Zo heb je ongeveer dezelfde hoekjes. En in het midden pons je een gaatje.

 

Ik heb een ponsje voor de bovenzijde, die heb ik ook gebruikt. (sorry voor het kleurverschil in beeld. Kon even niet anders)

 

De achtergronden van de labels kleur ik met Distress Oxides. Neem wat je mooi vind en wat je hebt. 
Voor het eerste labeltje heb ik de volgende materialen gebruikt:

Verschillende kleuren blauw voor de achtergrond. In het midden de lichtste (Speckled Egg) aan de rand Stormy Sky en helemaal aan de buitenrand een beetje Chipped Safire. De Versafine Claires zijn voor de blaadjes en de besjes. De tekst is in Twighlight gestempeld. Dit is iets minder hard dan zwart. En de Versa Mark voor de embossingspoeder.

 

Na de het aanbrengen van de Distress Oxides het labeltje goed laten drogen (met heat tool bijvoorbeeld). Je kan er evt. met een anti statisch doekje overheen gaan, om het embossen iets makkelijker te laten gaan. Maar in geval van Goud embos-poeder is dat niet nodig. Dit is vrij zwaar en zal niet zomaar over je hele papier vast-zitten.

Stempel met de VersaMark sterretjes langs de bovenrand en bijvoorbeeld in 1 hoekje. Ik leg altijd een rubberen matje onder mijn papier voor het stempelen. Een stapeltje papier kan ook. Het is fijn wanneer de ondergrond iets meegeeft. 

 

Strooi er embossingspoeder over en verhit met de heat tool. 

Altijd een feestje om te zien hoe zich dit ontwikkelt tot - zoals hier - prachtige glanzende sterretjes.

Voeg teksten toe. Ik heb helaas geen Kerst-teksten van Lavinia, dus pak ik wat ik heb liggen. Nog wat groene blaadjes erbij en met de Posca pen wat witte stippen en met een gouden stift wat gouden stippen. Om het geheel aan te kleden. 
Je kan het zo maken zoals je het zelf mooi vind.

Om een paar voorbeelden te  geven, hieronder verschillende kleurencombinaties. De sneeuw bij de dennenboom is met Posca pen gemaakt. De dennenboom is van Lavinia Stamps, zo ook de witte takken (rechts). Deze zijn met wit embossingspoeder gemaakt. De mini stempeltjes van Lavinia zijn altijd een grote uitkomst bij dit soort projectjes. Besjes, blaadjes, sterretjes. Je kan er zo veel mee.

 

En natuurlijk: De strikjes maken het helemaal af. 
Heel veel plezier met het maken. 
Zoals je ziet kan je van allerhande stempels gebruiken voor je Kerstlabel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.