Winterlandschap

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 15:19

Het nieuwe jaar is begonnen. Ik wens iedereen die dit leest het allerbeste voor 2023. Dat we maar heel veel plezier mogen beleven met het uiten van onze creativiteit.

 

De kerstkaarten zijn verstuurd en ontvangen. Misschien heb je per ongeluk iemand helemaal over het hoofd gezien, waarvan je wel een kaart hebt ontvangen. Dan is nu de tijd om een mooi winterlandschap terug te sturen (al zou je buiten niet zeggen dat het winter is...).

Hierbij vind je de stappen die ik gezet heb, om deze kaart te maken. Maar: gebruik vooral wat je al hebt of misschien vind je bij Stamptable wel mooiere stempels, dan ik hier gebruikt heb. De meeste die ik gebruikt heb zijn al lang in mijn bezit. Maar gebruik ze nog regelmatig!  

 

Ik ben begonnen met een half A4-tje van de multi media kaart en heb van een A4 schrijfblok een heuvel-masker gemaakt. Op deze manier heb je de beide kanten van het masker, en is erg handig. De kleuren Distres Oxide die ik gebruikt heb zie je hier boven.

Langzaam bouw ik de lucht op. Met onderaan de lichtste kleur blauw en naar boven toe de andere kleuren. Tip: ga altijd weer even terug naar de vorige kleur om een mooiere overgang te krijgen. Daarna heb ik het andere papier-masker gebruikt om de heuvels te kleuren. 

Om een sneeuwlandschap te maken heb ik verder naar beneden de verschillende Lavinia Hill-maskers gebruikt met heel voorzichtig de lichtste blauwe kleur. Alleen om de contouren van de sneeuwheuvels aan te geven. Nu is het tijd om te gaan stempelen. Met Versa Fine Clair Twightlight en Nocturne. Daar heb ik het bij gehouden. Ik wilde - na al het rood en goud van de kerstkaarten - een zachtere toon.

 

De Lavinia Tree Branch in Twighlight en de uil (van de set: Echo&Drew) in het zwart. Dit ging echter niet zo goed. Maar gelukkig kan je met de Stabilo 8046 (super zwart) het goed bijwerken. De uil kijkt naar beneden naar de haas (Wild Hares - set large)

Nadat de haas zijn plekje op het papier heeft gekregen heb ik met de hill-masks nog een aantal sneeuwheuveltjes gemaakt, zodat het landschap wat meer diepte krijgt. Nu komen ook nog wat bomen in de omgeving. Hiervoor heb ik de Red Pine small gebruikt en de Small Fairy Fir Tree. Door de bomen in de achtergrond in grijs (eerste en tweede afdruk) te maken, lijken ze ver weg. Ook heb ik ze maar gedeeltelijk gebruikt, door er een afgescheurd papier onder te leggen. Zo krijg je kleiner boompjes voor in de achtergrond. Hoe verder naar voren hoe donkerder de bomen. Ik heb gekozen om in de grijze/blauwe tinten te blijven, maar gebruik gerust groene tinten als je dat wilt.

Om het geheel wat te 'kaderen' (alsof je door het bos naar dit tafereeltje kijkt) heb ik aan de onderkant en rechts boven wat takken met besjes gestempeld (Berry Wreath). En daarna (tweede afdruk) van de takken rechtsboven. 
Met de techniek van papier onder de stempel leggen, zodat je alleen de bovenkant gebruikt heb ik in grijs nog her en der takjes uit de sneeuw laten steken in grijs. (Small branch)

Het geheel wat winters gemaakt door met een witte Posca pen sneeuw op de takken te tekenen en met een zilveren gel pen de haas en de uil te omlijnen. Ook de bomen krijgen her en der wat zilver. De besjes van de takken en de plantjes op de grond krijgen ook een zilveren uiterlijk. 

Toch nog wat feestelijk. En een mooie kaart om iemand alsnog een Gelukkig Nieuwjaar te wensen!

Reactie plaatsen

Reacties

Theresia De Jager
een jaar geleden

Wat een gave kaart Liesbeth❣️ Superleuk!

Linda
een jaar geleden

Heel mooi , Liesbeth