Perspectief - Darcy in het bos

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 09:33

Beslissen wat deze achtergrond kan worden.

Deze achtergrond, die ik met de Lavinia sprays heb gemaakt - zie een eerder blog - sprak me ook direct aan. Ik zag in de lichte groene stukken de lichtval van de zon... misschien een spiegeling ergens.... Maar het was voor mij duidelijk dat het een bos scene moest worden.


Nu heb ik een flink aantal boom-stempels van Lavinia (- ik vind nooit genoeg :) ) dus heb redelijk keuze. Maar gebruik vooral wat je hebt. Dat maakt het stempelen zo leuk. 


Om het gevoel van perspectief te creëren ben ik begonnen met de boomstammen rechts. Van groot naar klein... en aflopend van het papier aan de bovenkant. Meer naar achteren de kleinere boompjes. Hiervoor gebruik ik de cellofaantjes met afdrukken, die bij de stempels zitten. Zo kan je makkelijk schuiven en weghalen.

Wat hierbij belangrijk is, dat de bomen/boomstammen aan de voorzijde een donkerder kleur krijgen dan achterin. Deze mogen lichter bruin/grijs zijn. De bomen die je nu ziet heb ik in zwart gestempeld.

Hier kan je het nog beter zien.

Hoe verder naar achteren hoe lichter en kleiner de bomen.
Maar dit zou ook gelden voor bloemen en dieren enz.

Als je een boom half achter een andere boom wilt stempelen, dek de voorste boom dan af met een strookje papier (of stempel deze voorste boom op een apart papiertje en knip het uit - dan heb je een masker die je vaker kan gebruiken). 

De verdere opvulling van het bos met takjes en bloemen.
Je kan ze op de Stamptable Lavinia stamps vinden. Vooral het gras en de varentjes zijn hier uitermate geschikt voor, maar zeker ook andere stempels die je daar vindt.

De kleuren die ik gebruikt heb, omdat de achtergrond goen/aubergine is - zijn ook daarop afgestemd met de Versafine Clair stempel inkten. Purple, divers groene kleuren en ook weer grijs.

 

Je kan een stempel ook in twee kleuren be-inkten: zie het bloemetje links vooraan. Het gras en de sprietjes zijn groen, de klokjes van de bloem is in paars beinkt.

Hierna heb ik met waterverf de bomen een aantal kleuren gegeven. Door ze niet egaal bruin te maken, krijgen ze ook meer diepte. Ook hier is groen, paars, en geel in verwerkt. De gele lianen om de bomen heen heb ik met een gele gelpen gekleurd, zodat ze goed opvallen en ook wat licht in het beeld brengen. Als het zonlicht vanaf de lichtgroene achtergrond het tafereel inkomt, zorg dan dat alles aan die kanten lichter is. Dus voor de rechterzijde van het beeld: de bomen zijn lichter aan de linkerkant en donker aan de rechterkant. 
Voor de linkerzijde van de tekening is het precies andersom.

Om het beeld af te maken heb ik een paddestoel toegevoegd en Darcy en een haasje.

Je zou hiervoor zeker ook iets anders kunnen verzinnen.

Bella zou hier ook goed passen.

Ik hoop dat ik je hiermee weer wat geïnspireerd heb om met stempels ook wat diepte en perspectief in een tafereeltje te brengen. Probeer het gewoon eens uit, het zal je verbazen, dat het helemaal niet zo moeilijk is. 
En... oefening baart kunst.

Veel stempelplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
2 jaar geleden

Heel mooi gemaakt😍😍