Kaart met Lavinia Sprays als achtergrond

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 09:54

Zoals ik in mijn vorige blog heb laten zien, heb ik een aantal achtergronden gemaakt met de Lavinina sprays. Het is even wennen en uitproberen, maar ze werken prachtig. En ik ben er wel fan van!

 

Wat het ook doet is je creativiteit stimuleren. Wanneer ik een achtergrond maak met Distress Oxides, dan bedenk ik vaak van te voren wat ik wil. Omdat je ze met een borstel aanbrengt, stuur je de  kleuren waar ze komen. Met de sprays is dit natuurlijk anders. Ik had wel een idee ongeveer, maar het eindresultaat is altijd een verrassing. Pas als je de resultaten ziet kan je je gaan bedenken wat je ermee wil gaan maken!

Ik heb deze achtergrond gekozen.

 

De kaart heb ik op verschillende manieren bekeken - horizontaal en vertikaal - en op deze manier leek het mij een zon met reflectie. (Grappig dat ik toch de zon op een andere plek besloot te maken.... )

 

Met behulp van de maskers van Lavinia heb ik met de cirkel de zon gemaakt en met verschillende heuvel maskers de bergen in de achtergrond.

 

 

Als kleuren heb heb ik Distress Oxides gebruikt.

- chipped sapphire

- mustard seed

- bundled sage

 

Soms gebruik ik ook pastel potloden om even een randje te accentueren of schaduw te maken. Zo ook bij de zon. Met een fel geel potlood langs de rand gegaan.

Stempels

Het werd nu echt duidelijk voor mij, dat het blauw aan de onderzijde een meer was, met prachtig lichtwerking. En dat is echt wat de sprays doen. Ik heb die waterlijn wat meer geaccentureerd met Distress Oxide Peacock Feathers. Voor de rechte waterlijn heb ik de onderkant van een van de maskers gebruikt. 

Daarom de prachtige boot Liberty op het meer laten varen met 'Darcy' erin - maar je zou ook een van de muisjes kunnen nemen natuurlijk,  Bogart de kikker in het wateren de planten op de voorgrond. Om meer diepgang en realiteit te creeren, heb ik ook een soort bomenrij aan de rand van het meer gestempeld.

Om ook in de planten wat variatie en diepgang te brengen, zodat het lijkt dat ze achter elkaar staan, heb ik verschillende kleuren groen gebruikt. Om te stempelen gebruik ik vaak Versafine Clair. Je kan je fantasie erop loslaten welke kleuren jij wilt gebruiken. Gebruik wat je hebt!
De boot is in Nocturne gestempeld en de bomen in grijs, zodat ze wat meer naar achteren lijken te staan. Je kan dat ook creeren door met zwart een 2e of 3e afdruk pas te gebruiken. Dus eerst een of twee keer stempelen op een ander stukje papier. Probeer maar eens uit! Dat werkt natuurlijk ook met de groene kleuren van de plant. Maar hierdoor kan je niet de lichtgroene kleur krijgen zoals de plant helemaal rechts.... dat is echt licht groene inkt.

Verdere aankleding en kleuring

Om de randen meer opvulling te geven en het lijkt alsof je door de struiken naar het meer kijkt, heb ik van de boot-stempel alleen de bloem 'beinkt' en dat stukje gebruikt om de randen verder in te vullen. Je kan onder de rest van de stempel een stukje papier leggen, zodat het niet per ongeluk je kaart vies maakt.

De bloemknoppen en blaadjes heb ik ingekleurd met waterverf of gel-pens. Ook heb ik hier en daar een glitterpen gebruikt. Met een witte gel pen heb ik het wateroppervlak streepjes gezet, waardoor de spiegeling duidelijker wordt. Ook met gele pastel heel voorzichtig de gele gloed van de zon op het water versterkt.


Ook om de zon zelf heb ik op deze manier de gele gloed wat sterker gemaakt. 
Hier en daar witte stipjes of glinsteringen, maakt het geheel wat lichter.

 

 

Ik wens dat dit voorbeeld jullie ook weert inspireert om iets leuks te maken. Laat je fantasie je meenemen. De Lavinia stempels zijn prachtig en in combinatie met de sprays, kan je er zulke leuke dingen maken...

Tot de volgende... Geniet van je dag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Theresia De Jager
2 jaar geleden

Super mooi gedaan! Wat een heerlijke kleuren! Dankjewel dat we naar je proces mochten kijken 👀

Linda
2 jaar geleden

Prachtig gemaakt Liesbeth!!!
Groetjes Linda❤⚘

Liesbeth
2 jaar geleden

Dank jullie wel!