Lavinia Sprays uitproberen

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 19:20

Deze prachtige nieuwe serie Lavinia Sprays staat klaar op mijn bureau om gebruikt te worden. Ik heb er nog niet eerder mee gewerkt, dus wordt het een leuk feestje om ermee te gaan spelen. Ik heb de 12 Acrylic kleuren en de Mist Spray: Blue Moon (silver mica infused), en Spring Moss (copper mica infused). De Acrylic sprays zijn dekkend; natuurlijk afhankelijk hoe  je ze gebruikt, hoe dik je ze spayed en of je ze daarna met water besproeid of niet. 

 

Start

Om te beginnen heb ik eerst kleurenkaartjes gemaakt. Zo kan ik beter zien wat de kleuren precies zijn en een beetje beter gevoel krijgen hoe ze werken, de sprays. Ik heb een heel groot vel karton op mijn bureau gelegd, omdat werken met sprays natuurlijk wel een kleurrijk werkje is. Dit is echt nodig. Maar toch valt het reuze mee.  De fijne nevel die toch op mijn bureau gekomen is, is zo weg te vegen met een nat doekje. Fijn om deze kleurkaartjes te hebben (let er wel op, dat ieder beeldscherm anders van kleur is en de onderstaande foto dus niet de juiste kleur hoeft weer te geven).

Mica

Het bijzondere van de mica sprays is (de twee meest rechtse kaartjes), dat de glinstertjes pas goed te zien zijn als de verf droog is. En het drogen duurt niet zo erg lang. Het bewegen van het papier geeft mooie effecten in de verf, zoals je kan zien. Ook is het mogelijk om na het gebruik van een spray een water spray erachteraan te doen. Dit is zeker aan te raden, om een mooie verdeling van de verf/kleur te krijgen. Het werkt heel erg fijn, de spays. Natuurlijk iets minder controleerbaar dan bijv. de oxide inkten, maar dat maakt het ook heel erg leuk! De witte spray is niet echt super dekkend, maar een heel fijne aanvulling om de kleuren te verzachten.

 

Achtergronden

Om de sprays als achtergrond te kunnen gaan gebruiken, heb ik ook een aantal kleurencombinaties gemaakt. Ook dat is even wennen hoe dat gaat verlopen, de verf loop natuurlijk in- en door elkaar. Zeker als je ook water gebruikt (nadat de verf op het papier gespoten is, water vernevelen op het papier), krijg je prachtige mixen. Bij een aantal proefjes heb ik een kaart met spray en water "belegd" met eenzelfde formaat kaart (als een 'dubbele boterham"). Leg daaroverheen weer een vel papier, zodat je er goed overheen kunt wrijven, zonder vieze handen te krijgen. Dan heb je 2 mooie achtergronden.
Als papier heb ik mijn reguliere stevige mixed media papier gebruikt van Craft Emotions, ook te koop bij Stamptable.

Hier word je toch helemaal blij van! Helemaal klaar om er iets moois van te maken!
Zijn je papieren na het drogen erg vervormd, leg er dan een schoon vel papier overheen en strijk ze glad met een strijkbout. Of, als je een laminaat apparaat hebt, haal ze daar even doorheen.

Probeer de sprays gewoon uit. Ze zijn prachtig! Je kunt starten met bijv. je lievelings-kleurencombinaties en vergeet de mica sprays niet. Daar kan je al heel wat verschillende achtergronden mee maken. 

 

Veel plezier met het gebruik van de sprays!

Reactie plaatsen

Reacties

Theresia De Jager
2 jaar geleden

Wat een mooie regenboog van kleuren zeg. Superleuk

Linda
2 jaar geleden

Mooie kleuren! Groetjes